Sosyal Medya

Güncel

Komşulara ‘canlı bomba’ tehditli tuzağa hapis

Ankara'da yaşayan emekli memur Mehmet T.'nin komşularını dolandırmak için arabalarına bıraktığı not şehri ayağa kaldırdı.



Ankara’da emekli memur Mehmet T., 3 komÅŸusunun aracına “PKK’ya yardım yapmazsan çocuklarını canlı bomba yapacağız” yazılı not bıraktı. KomÅŸuların baÅŸvurduÄŸu polis, Mehmet T.’nin para bırakılmasını istediÄŸi aÄŸaca gazete kağıdıyla dolu poÅŸet astı. Zanlı, poÅŸeti alırken yakayı ele verdi.

 Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, komÅŸularını inanılmaz bir tehdit yöntemi kullanarak dolandırmaya çalışan emekli memur hakkında“Suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak yaÄŸmaya teÅŸebbüs” suçundan dava açtı.

Sanığa 34 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameye göre, olay şöyle gelişti;

‘CANLI BOMBA YAPARIZ’

Mehmet T., 8 ve 16 Mart tarihlerinde komÅŸuları UÄŸur Ç., Kazım Åž. ve Abdullah G.’nin otomobillerinin sileceklerine PKK terör örgütünden gönderilmiÅŸ izlenimi verdiÄŸi tehdit mesajları bıraktı. Ç.’den 20 bin, Åž.’den 15 bin ve G.’den de 10 bin TL isteyen Mehmet T., bu notlara, özetle ÅŸu ifadeleri yazdı:

“PKK’ya yardım yapacaksın. Çok yakında büyük bir patlama olacak. Kızını/oÄŸlunu takip ediyoruz, okulunu biliyoruz. Bizim gerilla Mamak’ta yakalandı. Parayı vermezsen, onun yerine çocuÄŸunu gerilla yapacağız. Canlı bomba yapacağız. Arabanı da almamız gerekiyor. Sakın polise, askere haber vereyim deme, seni de çocuÄŸunu da harcarız. Mandıralarda kalıyoruz. Karapürçek güreÅŸ alanında cami karşısında tek ev var. Parayı poÅŸetle evin arkasındaki aÄŸaçlara as. Takip ediyoruz sakın yanlış yapma. Seni uyarıyoruz. Yoksa siz aÄŸlarsınız.”

EMEKLİ MEMUR ÇIKTI

Notları bulan üç komşu, soluğu polis merkezinde aldı. Harekete geçen polis de notları bırakan şüpheliyi yakalamak için bir plan hazırladı. Notta tarif edilen yerdeki ağaca gazete kâğıdı dolu poşet asan polis, çevrede önlem aldı. Bir süre sonra bölgeye gidip ağaçta asılı poşeti alarak arabasına binmeye çalışan şüpheli, kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin, 61 yaşındaki emekli memur Mehmet T. olduğu anlaşıldı.

‘KREDÄ° BORCUM VAR’

Savcılıktaki ifadesinde olayı itiraf eden Mehmet T., “PKK ile baÄŸlantım yok. Örgütün adını kullanarak para toplamaya çalıştım ancak kimse para bırakmadı. Bıraktı sandığımda da yakalandım. Parayı, kredi borçlarımı ödemek için kullanacaktım” dedi. Savcılık tutuklanan sanık için, suçun teÅŸebbüs aÅŸamasında kaldığı gerekçesiyle her 3 müştekiye karşı“suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak yaÄŸmaya teÅŸebbüs” iddiasıyla 34 yıl hapis istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.